Vejde se váš dashboard na jednu stránku a proč by vlastně měl? | Mňamka #529

Pokud pracujete s daty, rozhodně už jste se setkali s pojmem „dashboard“. Ať už jde o sledování prodejů, výkonnosti týmu nebo jiných KPIs, dashboardy se staly nezbytným nástrojem pro každodenní rozhodování. Ale položili jste si někdy otázku, zda by se váš dashboard vešel na jednu stránku? A proč byste se na něco takového měli vůbec ptát?

Co je vlastně dashboard?

Jednoduše řečeno, dashboard je vizuální nástroj, který kombinuje různé reporty a prezentuje informace strukturovaným a přehledným způsobem. Díky vizuálním prvkům jako jsou grafy, KPI (klíčové ukazatele výkonnosti) a tabulky, je pro lidský mozek daleko snazší pochopit data než když se díváme na neorganizovaná čísla. Dobře navržený dashboard vám pomůže najít odpovědi na důležité byznysové otázky a rychle se zorientovat v tom, co se u vás ve firmě děje.

Dashboardy jsou jako cibule

Než se dostaneme k rozsahu dashboardu probereme si ještě jeho strukturu. Dashboardy jsou jako cibule. Cibule má vrstvy. Dashboardy mají vrstvy. Každá vrstva má svou specifickou úlohu a hloubku detailu. A sice ne všichni mají rádi cibule, ale když budete tvořit dashboardy strukturovaně a podle následujících pravidel, budou je mít rádi všichni.

  1. První vrstva: To je ta nejvyšší úroveň, kde vidíte hlavní čísla v porovnání s předchozím obdobím či plánem. Tato vrstva vám rychle ukáže, zda je vše v pořádku, nebo jestli se někde objevuje problém. Například KPI jako „Roční objem prodejů v Kč“ nebo „Celkový počet prodaných výrobků“ jsou přesně ta KPIs, která v této vrstvě najdete.

  2. Druhá vrstva: Zde už jdete hlouběji a začínáte hledat příčiny problémů. Možná zjistíte, že některé prodejní týmy zaostávají, nebo že konkrétní produktové kategorie nevykazují očekávané výsledky. Typickým příkladem jsou zde grafy, které vám ukážou trendy a rozdíly mezi různými segmenty.

  3. Třetí vrstva: Tato vrstva je oázou pro opravdové datové nadšence. Tady se dostáváte k největším detailům, kde najdete konkrétní data pro jednotlivé dny, produkty, místa a občas i vteřiny. V této části se často používají tabulky, protože při velkém množství dat už grafy prostě nestačí.

Proč by se váš dashboard měl vejít na jednu stránku?

Teď, když víte, jaké vrstvy by měl dashboard mít, pojďme se podívat na to, proč je dobré, aby se všechna vešla na jednu stránku. Představte si dashboard jako palubní desku v autě. Ona to totiž taková palubní deska je. Jenom neřídíte auto, ale firmu. Pokud byste při jízdě museli přepínat mezi sedmi obrazovkami, abyste zjistili, jak rychle jedete nebo kolik vám zbývá paliva, bylo by to nejen nepohodlné, ale i nebezpečné. Stejné je to i s dashboardy – čím více kliků nebo čím delší skrolování potřebujete udělat, abyste se dostali k informacím, tím větší je riziko, že vám unikne něco důležitého.

Kromě toho, jednoduchost je klíčem k efektivnímu dashboardu. Při tvorbě dashboardu byste měli minimalizovat zbytečné prvky, jako jsou loga, popisky, nebo doprovodné texty, které nepřinášejí žádnou hodnotu. Vyvarujte se také používání 3D grafů a snažte se držet jednoduchou paletu barev – například modré a šedé odstíny pro neutrální části a červenou pro zvýraznění důležitých informací.

Jak vytvořit efektivní dashboard?

Při vytváření dashboardu, který se vejde na jednu stránku, se zaměříte na to nejpodstatnější. Pokud potřebujete zobrazit více informací, vytvořte další dashboardy a propojte je pomocí „drill-down“ funkcí. To znamená, že uživatel může kliknout na konkrétní část dashboardu a dostat se k detailnějším informacím.

Nakonec nezapomínejte, že dashboardy nejsou jen o prezentaci dat, ale také o jejich interpretaci. Váš dashboard by měl uživateli pomoci rychle se zorientovat, identifikovat problémy a nabídnout nové pohledy na věc.

Závěrem

Pamatujte, že efektivní dashboard je jako dobře napsaný příběh – jasný, stručný a k věci. Tak co, splňuje tohle váš dashboard a vejde se díky tomu na jednu stránku? Pokud ne, možná je čas na pár úprav!

Péťa
datový detektiv

LinkedIn

Pojďme společně prozkoumat možnosti pro váš růst!

Naším cílem je naslouchat a porozumět, bez závazků a prodejních taktik.

Naše první setkání je věnováno vám. Chceme navnímat vaše podnikání a zjistit, zda můžeme podpořit váš růst a rozvoj.